2251306808 Ηλία Βενέζη 24, Μυτιλήνη a.myrogianni@gmail.com
Facebook

Πως να προστατευτώ από το ΚΡΥΦΟ ΑΛΑΤΙ ?

Πως να προστατευτώ από το ΚΡΥΦΟ ΑΛΑΤΙ ?

 

Πως να προστατευτώ από το ΚΡΥΦΟ ΑΛΑΤΙ:


1) Αφού προετοιμάσετε το φαγητό σας προσθέστε αλάτι γιατί πολλές φορές προσθέτετε αλάτι και όταν το παρασκευάζετε και πριν το καταναλώσετε.
2) Δοκιμάστε πρώτα το φαγητό σας και αν χρειαστεί αλατίστε το χωρίς υπερβολές.
3) Διαβάστε τις διατροφικές ετικέτες στα τρόφιμα που προμηθεύεστε, αναγράφετε ως αλάτι, χλωριούχο νάτριο ή νάτριο.
4) Προσθέστε φρέσκα ή αποξηραμένα μπαχαρικά (π.χ. ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό, μέντα, κανέλα, μπαχάρι, πιπέρι κ.α.) για να νοστιμίσετε το γεύμα σας χωρίς να είναι αισθητή η απώλεια αλατιού.
5) Απομακρύνετε το αλάτι από το τραπέζι σας.
6) Προμηθευτήτε αλάτι με περισσότερο κάλιο.
7) Αγοράστε φρέσκα ή κατεψυγμένα λαχανικά και αποφύγετε τα αλατισμένα & κονσερβοποιημένα.
8) Συνδυάστε τρόφιμα που περιέχουν αρκετό αλάτι με τρόφιμα που δεν έχουν, π.χ. στα φρεσκοκομμένα λαχανικά σας βάλτε μια μικρή ποσότητα «αλμυρού» τυριού χωρίς να προσθέσετε επιπλέον αλάτι.
9) Αποφύγετε σνακ τύπου γαρυδάκια, πατατάκια, τσιπς.
10) Παρασκευάστε γεύματα μόνοι σας με δικά σας υλικά και αποφύγετε γρήγορα γεύματα όπως πίτσες, σουβλάκια, κροκέτες ψαριών - κοτόπουλου, χαμπουρκερ, τυροπιτοειδή, σφολιατοειδή.
11) Περιορίστε ή καλύτερα αποφύγετε προϊόντα κρέατος με πολύ αλάτι (λουκάνικα, πάριζα, καπνιστά) προτιμήστε βραστή γαλοπούλα, ή λουκάνικα γαλοπούλας κ.α.
12) Αποφύγετε καπνιστά ή παστά, τουρσί, ελιές αλατισμένες.
13) Προτιμήστε ανάλατα τυριά τύπου φρέσκα μυζήθρα, ανθότυρο κ.α.

Πίσω