2251306808 Ηλία Βενέζη 24, Μυτιλήνη a.myrogianni@gmail.com
Facebook

Κυτταρίτιδας

Κυτταρίτιδας
Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας.

1) Κατανάλωση προιόντων ολικής άλεσης για επίτευξη αισθήματος κορεσμού, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες και μείωση μεγάλης κατανάλωσης προιόντων που περιέχουν απλούς υδατάνθρακες όπως μακαρόνια, λευκό ψωμί & φρυγανιές, παξιμάδια, κ.α.
2) Κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών, τα οποία προσφέρουν βιταμίνες στον οργανισμό και τον αποτοξινώνουν.
3) Μείωμένη κατανάλωσης προιόντων υψηλών σε λιπαρά και ιδιαίτερα κορεσμένα λιπαρά.
4) Αποφυγή κατανάλωσης τηγανιτών φαγητών προτιμήστε ψητά, βραστά ή στον ατμό.
5) Κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού, διότι απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα και βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος, αποφύγετε αναψυκτικά που ευθύνονται (κατα ένα μέρος) για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας λόγω της υψηλής περιεκτικότητας ζάχαρης ή γλυκαντικών και του ανθρακικού που περιέχουν, προτιμήστε φυσικούς χυμούς (σπιτικούς) ή χωρίς ζάχαρη (του εμπορίου) & φρέσκα φρούτα.
6) Περιορισμός στην κατανάλωση αλατιού διότι προκαλεί κατακράτηση υγρών.
7) Αποφυγή κατανάλωσης γρήγορων φαγητών διότι είναι πλούσια σε λιπαρά και έχουν μειωμένη θρεπτική αξία.
8) Μην ξεχνάτε να κάνετε καθημερινά φυσική δραστηριότητα (αερόβια & αναερόβια)
 

 

Τι είναι η κυτταρίτιδα & Λόγοι εμφάνισής της.

Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από το λίπος που συγκεντρώνεται σε θύλακες κάτω ακριβώς από το δέρμα. Επειδή το λίπος συγκεντρώνεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και είναι πιο εμφανές από το λίπος που εντοπίζεται βαθύτερα στο σώμα, δίνει στο δέρμα μια εμφάνιση με λακκάκια η οποία μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού που αισθητικά δεν είναι καλή.
Η κυτταρίτιδα παρατηρείται συνήθως στους γοφούς, στους μηρούς και στους γλουτούς. Οι γυναίκες επηρεάζονται πολύ συχνότερα από την κυτταρίτιδα σε σύγκριση με τους άνδρες.
Ακόμη και οι λεπτοί ανθρώποι μπορεί να παρουσιάζουν κυτταρίτιδα. Αυτό είναι διότι όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποια στρώση λίπους ακριβώς κάτω από το δέρμα τους.
Οι λόγοι γιατί κάποιοι άνθρωποι παρουσιάζουν κυτταρίτιδα ενώ άλλοι όχι είναι διάφοροι. Βασικά οι ίνες του κολλαγόνου που συνδέουν το λίπος με το δέρμα υφίστανται εξαιτίας διαφόρων παραγόντων αλλοιώσεις με τέντωμα, διάσπαση ή σφίξιμο.
Οι αλλοιώσεις αυτές αποδιοργανώνουν και αποδυναμώνουν τις ίνες κολλαγόνου. Έτσι τα κύτταρα λίπους αφήνονται να προβάλλουν προς την επιφάνεια του δέρματος. Η προβολή των λιπωδών κυττάρων δίνει στο δέρμα μια όψη ρυτιδώδη, κυματώδη ή με λακκάκια όπως τη φλούδα του πορτοκαλιού.

 Λόγοι εμφάνισης κυτταρίτιδας:

1) Κακή διατροφή.
2) Υπερβάλλον σωματικό βάρος - Παχυσαρκία.
3) Μεγάλες αυξομειώσεις σωματικού βάρους.
4) Κληρονομικότητα.
5) Καθιστική ζωή- Έλλειψη φυσικής δραστηριότητας
6) Κάπνισμα.
7) Κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
8) Ορμονικές Διαταραχές.
9) Διαταραγμένη αιματική κυκλοφορία.
10) Μη ορθή λειτουργία μεταβολισμού.
11) Αύξηση της ηλικίας - Γήρανση.
12) Αφυδάτωση.
13) Εγκυμοσύνη (σε ορισμένες περιπτώσεις).
Πίσω