2251306808 Ηλία Βενέζη 24, Μυτιλήνη a.myrogianni@gmail.com
Facebook

Συμβουλές διατροφής για τις ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές της ζωή σας!

Συμβουλές διατροφής για τις ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές της ζωή σας!


Συμβουλές διατροφής για τις ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές της ζωή σας!

Ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές για κάποιους μπορεί να είναι να νυμφευθούν τον/την αγαπημένο/η τους, να βαφτίσουν το παιδί τους, να κουμπαριάσουν τους φίλους τους, να παντρέψουν τα παιδιά τους, ή να παραβρεθούν σε ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός. Σε όλες αυτές τις στιγμές επιθυμούμε να είμαστε όμορφοι, ευδιάθετοι με μία προσεγμένη εμφάνιση.
Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους επιθυμούμε να βελτιώσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση είτε με απώλεια ή πρόσληψη σωματικού βάρους είτε με ενασχόληση με κάποια φυσική δραστηριότητα για να είναι το σώμα μας πιο σφριγηλό & μυώδης.

 

Για να τα επιτύχετε όλα αυτά θα πρέπει όπως προετοιμάζεστε και οργανώνεστε για την ερχομό της σημαντική σας στιγμής έτσι να οργανώσετε και την διατροφή σας καθημερινά και όχι όταν πλησιάζουν οι ημέρες να καταφεύγετε σε στερητικές δίαιτες ή σε ακραία προγράμματα γυμναστικής που τις περισσότερες φορές προτείνουν μη ειδικοί. Το να ακολουθείτε στερητικά διαιτολόγια που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σας καθώς μπορεί να σας αποκλείουν ορισμένες ομάδες τροφίμων οι οποίες είναι σημαντικές για τον οργανισμό σας.
 Συμβουλές διατροφής που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε την καθημερινή σας διατροφή παρατίθενται παρακάτω:
Προτείνετε η κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης (ψωμί – ζυμαρικά – δημητριακά – κράκερ – κριτσίνια – παξιμάδια – φρυγανιές – κουλούρι Θεσσαλονίκης κ.α.) τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σας προκαλούν κορεσμό έναντι των λευκών προϊόντων.

 

Πριν από κάθε κυρίως γεύμα (μεσημεριανό - βραδινό) καλό είναι να καταναλώνετε ωμή ή βραστή εποχιακή σαλάτα.
 

Προτείνετε η κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων φρέσκων εποχιακών φρούτων καθημερινά.
 

Αποφυγή κατανάλωσης αναψυκτικών, ροφημάτων ή χυμών πλούσιων σε ζάχαρη σε περίπτωση αναπόφευκτης χρήσης προτιμήστε φυσικούς χυμούς ή light, stevia & zero προϊόντα.
 

Κατανάλωση φρέσκου ελαιολάδου, αποφυγή κατανάλωσης οποιουδήποτε άλλου ελαίου σε περίπτωση αναπόφευκτης χρήσης κατανάλωση σε φυσική μορφή (όχι τηγανιτό ή ψητό).
 

Προτείνεται η χρήση μικρών πιάτων όχι μεγάλων, ούτε βαθιά διότι εγκυμονεί κίνδυνος για υπερκατανάλωση γεύματος.
 

Αποφυγή κατανάλωσης βραδινού γεύματος 2 ώρες πριν το βραδινό ύπνο (κατανάλωση βραδινού γεύματος τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν την κατάκλιση).
 

Προτείνεται η κατανάλωση των γευμάτων να διαδέχεται η μία την άλλη κάθε 3-4 ώρες μην αφήνετε τον οργανισμό σας χωρίς ενέργεια περισσότερο από 4-5 ώρες.
 

Μην ξεχνάτε κατά την διάρκεια της ημέρας να ενυδατώνετε τον οργανισμός σας πίνοντας ικανοποιητικές ποσότητες νερού.
 

Τέλος, εάν παρατηρείτε ότι χρειάζεστε απώλεια ή πρόσληψη σωματικού βάρους ή βελτίωση των διατροφικών σας συνηθειών καλό είναι να επισκεφθείτε τον ειδικό ο οποίος θα σας βοηθήσει και θα σας κατευθύνει να επιτύχετε τον στόχο σας στο σωστό χρονικό διάστημα που επιθυμείτε.

Πίσω